
- אוקטובר 3, 2021
- אורלי ערן
- 0
כאדריכלית, אני תמיד מחפשת לתכנן בתים שיבטאו בצורה הטובה ביותר את אופיים של המשתמשים בהם.הנה דוגמא לכך.
לפני מספר שנים תכננתי שיפוץ דירה בבניין חדש בצפון תל אביב עבור זוג בפרק ב’ של חייו, שילדיו כבר אינם גרים בבית. הדירה לפני השיפוץ הייתה חדשה ומבריקה – אבל חסרו בה חמימות ושמחה. הקליינטים שלי ביקשו דירה חמימה, נעימה, שבה יוכלו גם לארח את ילדיהם.
ההחלטה הראשונה של בני הזוג, עוד לפני תחילת שיפוץ הדירה, היתה: אין טלוויזיה בסלון! האלמנט המרכזי בסלון הפך להיות קיר עם נישות, שבו מדפים, מגירות, תאים לחפצי הנוי הרבים ,תאורה ותמונות. הריהוט כאן פשוט יחסית, והאווירה המיוחדת נוצרת בעזרת כל אלו:


ליד הכניסה יצרנו שטיח קטן מאריחי בטון מעוטרים. אריחי בטון אלו התחבבו כל כך על בעלי הבית, שהשתמשנו בהם גם במטבח וכקישוט לדלתות.

חדר הטלוויזיה נפרד מהסלון, ומשמש בעצם לשלוש פונקציות: טלוויזיה, עבודה, ואירוח. החלטנו שביום יום הוא יהיה פתוח ככל האפשר , ואז הוא משמש כפינת עבודה בבית. הסלון- מטבח- פינת האוכל- חדר הטלוויזיה הם חלל אחד ורחב ידיים, עם חלונות לשלושה כיוונים.
ובשעת הצורך אפשר יהיה לסגור אותו. הדרך לעשות זאת: שתי דלתות הזזה רחבות. כשהן פתוחות, הן נעלמות לתוך כיסים הנמצאים מאחורי מדפי הספרים.

וכשהן סגורות זה נראה כך – פינת העבודה נעלמת לה:

מכיוון שהמטבח ופינת האוכל פתוחים , ומהווים חלק חשוב בבית, רצינו שגם הם יצרו את אותה אווירה חמימה. הנה התוצאה:
ארונות מטבח בגוון שמנת, עם ארונות עליונים לא קונבנציונליים. השיש בגוון חמים. חיפוי קיר: ברוב המטבח רק שורה אחת של אריחים צבעוניים (אותם אריחים של שטיח הכניסה). רק מעל הכיריים, שם הקיר באמת מתלכלך – חיפוי גבוה יותר.

פס עם ספוטים מספק תאורה מצוינת לעבודה. אפשר לכוון את הספוטים לאן שרוצים, וכך למנוע הצללת משטח העבודה של המטבח. המראה הקר, המתכתי של גופי התאורה מאזן את הצבעים והחומרים החמים של המטבח.
עבודות הבניה והשיפוצים בדירה זו לא היו מסובכות ולכן גם לא יקרות, ותרמו לכך שהקליינטים ממש מאוהבים בדירה שלהם.
ועוד הערה חשובה: כאדריכלית אני אוהבת ליצור בתים ודירות שאינם דווקא אופנתיים. אני חושבת שאופנות באות וחולפות, ואלו מה שנכון ומתאים לנו – נשאר אתנו לתקופה ארוכה.
הנה – כך נראתה הדירה לפני הבניה והשיפוצים:
( מאמרים נוספים על פרויקטים באדריכלות ועיצוב פנים – כאן)
