
- ספטמבר 6, 2020
- אורלי ערן
- 0

הסתיו אינו העונה היפה ביותר לגינה, אך ישנם כמה דברים שאפשר לעשות כדי ליהנות ממנה גם בעונה זאת:
העיקר בגינה בעונה זו אינה הפריחה –
אלא העושר בצבעי עלים, בגדלים שלהם, במרקם שלהם, בניגודים ביניהם. אפשר להתייחס לגינה כאל בד ציירים, בו אנחנו מציירים עם מגוון מוגבל של צבעים, אבל משתמשים בכל העושר העצום שהמגוון הזה מספק.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
צמחים פורחים:
קיימים כמובן גם צמחים הפורחים בסתיו. השתמשו בהם!


צבעי שלכת:
אין הרבה עצים בארץ שהשלכת שלהם מרהיבה, אבל כדאי לשתול בכל גינה לפחות אחד כזה, שייתן מופע מרהיב של זהב וכתום.. מעבר ליופי של עץ בשלכת, הדבר מדגיש את חלופי העונות ומקרב אותנו לתחושת הטבע האמיתי שגינה – גם קטנה – מספקת. ואם אפשר לשכנע את בעלי הגינה לא לנקות את עלי השלכת, אלא ליהנות ממרבד זהוב יפהפה על דשא ירוק….
אביזרים:
כל גינה בכל עונה תהייה עשירה ושימושית יותר אם נשתמש באביזרים מתאימים, גדולים וצבעוניים: עציצים, שמשיות, רהיטים. אם קיימים בגינה שטחים מקורים ומוגנים מגשם, אני מציעה לשקול להוסיף להם גם….שטיחים וגם ווילונות יפים. נשמע קצת יוצא דופן, אבל אלו יכולים ליצור חיבור נהדר בין הפנים והחוץ!


צל בקיץ, שמש בחורף:
אם שתלנו צמחייה נכונה, נשירת העלים בסתיו תאפשר לקרני השמש להגיע לגינה או למשטח ישיבה בעונה הקרירה יותר. לדוגמה – פרגולה שמתכסה בקיץ בעלים של צמח מטפס המצל עליה בעונה החמה, הופכת בסתיו למקום שמשי ונעים.

גם בצמחים העומדים עירומים מעלווה יש הרבה יופי. השתמשו בו!
תאורה :
הימים מתקצרים, והרבה אנשים חוזרים הביתה מהעבודה אחרי שירד הערב והגינה נעלמת בחשיכה. מה עושים? דואגים להרבה נקודות תאורה בגינה, מסוגים שונים, בגבהים שונים ועם מוקדים שונים. בעזרת תכנה פשוטה אפשר לדאוג שהתאורה תדלק עם שקיעת השמש, וכך נזכור להתעלם מהחשיכה המוקדמת וליהנות מיפי הגינה גם בחושך.
אש!!!
כשמזג האוויר מתקרר – זה הזמן להשתמש באש! הכוונה אינה בהכרח למנגל, אלא במקום להדלקת מדורה קטנה שמסביבה אפשר לשבת ולארח. זה יכול היות מעגל אבנים קטן, או אפילו מתקן נייד שיעניקו חום ואווירה נפלאים.


מבפנים – החוצה!
ומחשבה אחרונה:
מטבע הדברים תהיה הגינה פחות בשימוש בסתיו, וכך גם בחורף שיבוא אחריו. לכן בעונות אלו העיקרון שידריך אותנו בתכנון הגינה יהיה מבפנים החוצה: מה נרצה לראות מהחלון כשנביט החוצה? אלו צבעים, אלו צירופים, אלו מבטים?

הנה עוד מאמרים על תכנון גינות – עקרונות התכנון ודוגמאות לעבודות שבצענו.
