
מאמרים נוספים בנושא: עיצוב פנים דירה 100 מטר
דירה 100 מטר היא דירה ממוצעת בגודלה בישראל. זהו גודל טוב ומספיק למשפחה רגילה עם צרכים רגילים. בדירה בגודל כזה אפשר ליצור מרחבים פונקציונליים ונעימים, לא ענקיים אבל מרווחים דיים.
אם אתם זקוקים לעזרה בעיצוב הדירה, ייעוץ עיצוב פנים או שיש לכם כבר תכנית אבל אתם לא בטוחים בה ומרגישים שאתם זקוקים ליעוץ נוסף – אל תהססו ליצור איתי קשר בטלפון 03-561-7420.
כשבאים לעצב דירה 100 מטר, למה כדאי לשים לב?
הנה כמה טיפים לעיצוב אדריכלי נכון, כך שהדירה שתתאים לצרכים של רוב המשפחות:
• במידה והדבר אפשרי, רצוי מקמו את הכניסה במרכז הדירה, בין האזור הציבורי (הכולל את המטבח, פינת האוכל והסלון) ,לפרטי (הכולל את חדרי השינה והשירותים). כך תחסכו שטחי מסדרון מבוזבזים.
• ליד דלת הכניסה חשוב שיהיו מקומות אחסון: לדברים גדולים כמו מעילים, נעליים, ילקוטים, ולדברים קטנים כמו מפתחות, טלפונים, ארנקים.
• חישבו היטב על נושא פינת האוכל/האי במטבח. האם אתם באמת צריכים את שניהם? אולי יספיק אי גדול ליום-יום, ושולחן מתקפל לאירוח המשפחה המורחבת? אולי האי מיותר, ועדיף שולחן אוכל גדול ומזמין במרכז הבית?
• בתכנון המטבח שמרו על "משולש הזהב": במטבח מתוכנן היטב הכיור , הכיריים והמקרר יהוו קודקודים של משולש שווה צלעות. שמרו על משטח עבודה גדול מספיק בין הכיור לכיריים, מכיוון שזה משטח העבודה העיקרי במטבח, אבל לא גדול מדי, כדי שהגישה לשני הקודקודים האלו תהיה נוחה.
• הטיפ הכי חשוב בנושא המטבח: אל תתפתו לאופנות חולפות! מדי כמה שנים משתלט על המטבחים טרנד חדש, וכמו כל טרנד – לא כדאי לאמץ אותו בצורה עיוורת אלא לשקול היטב אם הוא מתאים לכם.
• חשבו היטב אם אתם זקוקים לשירותי אורחים. האלטרנטיבה לכך: האורחים ישתמשו בשירותים הכללים של הבית, ואת השטח המתפנה תנצלו לאחסון, למזווה, או פשוט תצרפו לשטח הציבורי.
• אם בכל זאת בחרתם לעשות שירותי אורחים, דאגו שהדלת שלהם לא תפתח לחלל הציבורי, אלא למבואה.
• כדי לשמור על פרטיות הדיירים, הסתירו את הכניסות לחדרי השינה ולשירותים מהשטח הציבורי.
• ילדים קטנים אוהבים לישון בחדר אחד. כשהם קטנים אפשר לתת להם חדר אחד גדול יותר, ולתכנן אותו כך שבעוד כמה שנים , כשיגדלו, החדר הגדול יהפוך לשניים קטנים.
• חדר השינה של ההורים לא חייב להיות גדול, מפני שבדרך כלל רק ישנים בו. עם זאת, אל תזניחו את העיצוב שלו, וצרו לעצמכם חלל פרטי רגוע ונעים.
• במיוחד בדירה לא גדולה, הקפידו ליצור מקומות אחסון רבים ונוחים ככל האפשר. נצלו את גובה הדירה, נצלו שטחים שמתחת לריהוט (מתחת למיטות למשל), נצלו מסדרונות קיימים (לארונות) או נישות קיימות:
צרו מקום מרווח ונעים גם לחפצים הקשורים לעבודות הבית השונות – הכביסה, הגיהוץ, חומרי הניקיון, מזווה, כלי עבודה, סולם.
• בכל תכנית לעיצוב הדירה שאתם או האדריכלית שלכם עושים, הקפידו מלכתחילה להעמיד גם את הריהוט. עדיין לא חשוב לבחור בשלב זה אם הספה תהיה ירוקה או סגולה, אבל כן חשוב – מאוד! – לדעת מה גודלה, איפה היא תעמוד, מה יראו היושבים עליה, האם תסתיר את הנוף או תדגיש אותו, האם תחלק את החלל או תאחד אותו.
כל הטיפים שקבלתם כאן מתייחסים לתכנון הפונקציונלי של הדירה, לחלוקה נכונה של החללים. כשהתכנון הפונקציונלי נכון – רק אז תוכלו להתפנות לתכנון מראה הדירה.
בשלב זה תוכלו לגשת לבחירת חומרים, צבעים, רהיטים, אביזרים, ועוד אינסוף הפרטים שעושים את הבית למה שהוא אמור להיות.
אם אתם זקוקים לעזרה בעיצוב הדירה, או שיש לכם כבר תכנית אבל אתם לא בטוחים בה ומרגישים שאתם זקוקים ליעוץ נוסף – אל תהססו ליצור איתי קשר בטלפון 03-561-7420.