
משפחה צעירה קנתה את הדירה הזאת ברמת גן:
לפני שאתם מקבלים החלטות סופיות, מומלץ לקבל ייעוץ אדריכלי אישי לתכנון שיפוץ דירה.
אנו במשרד אדריכלים בתל אביב – אורלי ערן נשמח להעניק לכם ייעוץ עיצוב פנים שיענה בדיוק לצרכים שלכם.
התקשרו: 054-473-9584
הדירה הייתה מיושנת וכבדה למראה, ושום דבר באווירה הקיימת לא רמז על הפוטנציאל שלה. מה שהפריע מאוד: סלון צר וארוך, מטבח סגור וחשוך, מדרגות מכוערות מחופות בשטיח, מחסור במקומות אחסון.
בנוסף, היה צורך בחדר עבודה לבעל הדירה. חדר זה לא אמור היה להיות בשימוש כל הזמן, אך כשהאיש עובד הוא צריך שקט.
בעלי הדירה פנו אלי בתחילה כדי לקבל ייעוץ אדריכלי ראשוני. בפגישת היעוץ האדריכלי הצעתי להם ליצור את חדר העבודה בחדר הפינתי שבין הסלון למטבח, ולפתוח אותו בשתי דלתות הזזה גדולות לשני החללים האלו.
כשחדר העבודה אינו בשימוש הדלתות נעלמות לתוך כיס ייעודי בקיר, ומתקבל חלל אחד גדול, פתוח ומואר.
בעלי הדירה התלהבו מהרעיון, ובקשו שאלווה את תהליך עיצוב פנים הדירה והשיפוץ עד סופו. כך עשינו.
כך זה נראה בסיום השיפוץ, כשדלתות ההזזה פתוחות:
בשעת הצורך נסגרות הדלתות ומתקבל חדר עבודה מבודד:
המטבח נשאר באותו מקום, אך קיר הלבנים שהפריד אותו מהכניסה הורד, כך שנוצרה תחושה של פתיחות בין המטבח ובין הכניסה לדירה:
לא שינינו את הריצוף הקיים בדירה, אך באזור הכניסה יצרנו שטיח מאריחים מעוטרים, המהווה מין ציר סביבו סובב החלל כולו.
המטבח החדש עוצב בקווים נקיים ובצבעים בהירים. אריחי קיר צבעוניים וכסאות כתומים מקנים לו אווירה חמימה ומזמינה.
הצמדנו את שולחן האוכל לקיר הקיים, ויצרנו בו מין נישה לא עמוקה עם מדף לדברים שנשארים תמיד ליד השלחן – מלחייה, צנצנות דגני בוקר, סוכר.
אחרי התלבטויות רבות, החלטנו להשאיר את המדרגות הקיימות. הן אמנם לא היו נוחות במיוחד, אך הריסתן יקרה, הגדלת הפתח בתקרה מסובכת ויקרה אף היא, וכך גם מדרגות חדשות.
מה עשינו בכל זאת? החלפנו את השטיח המאובק בחיפוי עץ יפה, ואת מעקה העץ הכבד במעקה ברזל קל יותר. את החלל מתחת למדרגות ניצלנו ליצירת ארון גדול, המשמש לאחסון מעילים ושואב האבק.
במסגרת מאמצינו ליצור מקום אחסון רב ככל האפשר, יצרנו בקצהו העליון של גרם המדרגות נישה לספרים, המשמשת גם כמעקה:
חדרי האמבטיה שופצו אף הם. מכיוון שהם קטנים, בחרנו בצבעים בהירים הנותנים תחושה של אור ומרחב. כך בחדר ההורים – אריחי קיר לבנים עם עיטורי זהב, ומראה עם מסגרת מוזהבת, וכך גם בשירותי הילדים, בארון צבוע בכתום משמח ואריחי פסיפס צבעוניים:
יעוץ עיצוב פנים לא תמיד מסתכם בפנים הבית. כאן הייתה מרפסת גג גדולה ויפה, עם אדניות בנויות, כפי שהיה נהוג בשנות השמונים.
אדניות כאלו לא מומלצות – הן גדולות, מסורבלות, וכמעט תמיד יוצרות בעיות איטום מסובכות. אלא שבמקרה הזה הן היו קיימות, אז החלטנו למלא אותן בצמחייה מתאימה.
כדי לעדן את המראה ולהשמיש את הגג, החלטנו ליצור בין האדניות אפשרויות ישיבה: ספסלי עץ בין האדניות, ופרגולה מעץ שתכוסה במשך הזמן במטפס ירוק ותיצור פינת אוכל קסומה על הגג.
לפני שאתם מקבלים החלטות סופיות, מומלץ לקבל ייעוץ אדריכלי אישי לתכנון שיפוץ דירה.
אנו במשרד אדריכלים בתל אביב – אורלי ערן נשמח להעניק לכם ייעוץ עיצוב פנים שיענה בדיוק לצרכים שלכם.
התקשרו: 054-473-9584