
- ספטמבר 14, 2021
- אורלי ערן
- 0
יותר ויותר אנשים עובדים – חלק מהזמן לפחות – מהבית, ליד המחשב. מכיוון שהמקצוע שלי עוסק ביצירת תנאים פיזיים לכל פעילות – אני חושבת שמקום עבודה שקט,מסודר ואסטטי הוא תנאי חשוב להצלחה בעבודה ולהנאה ממנה.
זה דורש תשומת לב מיוחדת בעיצוב הבית: יצירת פינת עבודה מיוחדת – פינה שקטה, נעימה, פונקציונלית. החדשות הטובות הן שפינת עבודה כזאת לא דורשת הרבה מקום. בשנים האחרונות הצטמצמה מאוד כמות הניירת, גודל המחשבים הצטמצם, המסכים הפכו דקים ומכיוון שרוב החומר נמצא במחשב, גם ספרים וקלסרים כמעט ולא צריך.
הנה כמה דוגמאות לפינות עבודה כאלו, מפרויקטים שונים שלי, והעקרונות שליוו אותם:
עקרון מספר 1: לזרוק החוצה כל מה שכבר לא הכרחי.
ככה זה נראה לפני שהגעתי:
חדר צר וארוך, שהריהוט שעמד לאורכו רק עשה אותו לצר יותר. החוצה!
- מדפי ספרים בעומק נכון לקלסרים, אך עמוקים מדי לספרים רגילים – שימו לב לספריה שמשמאל לטלוויזיה – כל העומק שלה לא מנוצל!
- מכשירים חשמליים שאף אחד כבר לא משתמש בהם, קלסרים שאף אחד כבר לא צריך. החוצה!
- שטיח מקיר לקיר: תמיד מלוכלך ומאובק.
ואחרי שסיימנו:

המכשירים, הקלסרים המיותרים, קלטות הווידאו (כן, כן, גם לכם עוד בטח יש כאלו) הטלוויזיה השמנה – כולם נזרקו החוצה. במקומם: מדף אחד עם מגירות. השטיח הוחלף בפרקט יפה וקל לניקוי. חדר העבודה לא השתנה בגודלו, הוא רק נראה הרבה יותר מרווח…
עיקרון מספר 2 :לא צריך ממש חדר עבודה. נצלו פינות לא מנוצלות בבית, ועשו מהן משהו יפה:
כמו למשל כאן: פינת עבודה במרפסת. ככה נראתה המרפסת בעבר: מכוערת, עם תריסים מכוערים.
ככה היא נראית היום: גן עדן בין צמרות העצים. כריות על הרצפה, בשביל הכיף, שולחן עבודה עתיק, חלונות מפרופיל בלגי, המהווים גם סורגים, והעיקר: בלי תריסים! פינת העבודה פונה צפונה, העצים נותנים צל, וההצללה נוספת – על ידי מרקיזות בד נפתחות.

עקרון מספר 3: גם אם חדר העבודה קטן , השתדלו שיהיה נעים ויפה:

כך תעשו זאת באמצעים פשוטים: חלון גדול, אם אפשר, תאורה מספיקה ונעימה, צבעים שאתם אוהבים, כיסא נוח, צמחים , תמונות – כל מה שעושה לכם טוב.
שימו לב לגודלו של שלחן העבודה. מכיוון שהמסכים היום דקים, ואין הרבה ניירת, כבר לא צריך שולחן עבודה גדול. בדרך כלל מספיק שלחן צר יחסית.
(זה נכון, דרך אגב, בכל חלל: עיצוב הבית צריך להעשות בתשומת לב ובאהבה !)
עיקרון מס’ 4: חשבו היטב אלו פונקציות אתם צריכים, ותכננו בהתאם.
כאן: ספריה, מגירות לציוד משרדי, מגירות לתליית קלסרים, מכונת צילום/סורק, שתי עמדות למחשבים ניידים, מדף לקשקושים – כולם בפינת עבודה קטנה מאוד לצד המדרגות, מופרדת במחיצות זכוכית. הספרייה תוכננה כך שגם פינת החדר מנוצלת היטב – הספרים נמצאים מעל גובה הישיבה – וכוללת בתוכה גם את המזגן.
כך הצלחנו לתכנן בשטח קטן שני מקומות עבודה עם נפח אחסון גדול , והבלגן מצטמצם למינימום.

עקרון מס’ 5: נשמע אולי טריוויאלי, אבל זה ממש לא: חשבו איך להסתיר את הכבלים!
זאת המחלה של כל מקום עבודה מודרני. הנה – פרט של פינת העבודה הקודמת. מתחת ומעל למשטח העבודה העיקרי ישנם שני מדפים צרים. העליון משמש לקשקושים, בשביל הכיף, ואלו התחתון למכשירים ולכבלים.

עיקרון מספר 6: לפעמים אולי לא צריך שלחן….
השתדלו לחשוב מחוץ לקופסה – האם אתם באמת צריכים שולחן? אנשים רבים עובדים מהלפטופ שלהם. אולי מספיקה פינה יפה כמו כאן, עם תאורה מתאימה, שידת מגירות, וכורסא נוחה?

עבודה נעימה!